• Betrouwbaar

  87 jaar ervaring

  Persoonlijke benadering

  Flexibel

 • Betrouwbaar

  87 jaar ervaring

  Persoonlijke benadering

  Flexibel

Historie

De Keijzer Transport is in 1969 opgericht door onze ouders (Dirk en Nel de Keijzer). In 1989 is dit van eenmanszaak veranderd in Expl. Mij. D.W. de Keijzer B.V.
Onze ouders waren naast transport ook werkzaam in de op- en overslag. De op- en overslag betrof tropisch hardhout van vooral de Rotterdamse haven alsmede natuursteen.
In het transport waren Zij vooral sterk in het vervoer vanuit de havens ( Rotterdam, Amsterdam, Vlissingen, Antwerpen en Gent ) van tropisch hardhout en boomstammen. Zij zetten daarvoor open opleggers met zeer sterk zijprofiel en dito rongen voor in. Tevens vervoerden zij veel oud/gebruikt lang ijzer vanaf de raffinaderijen naar de oud cq gebruikt ijzer handelaren.

Soorten activiteiten

Beide vormen van vervoer zijn helaas ( grotendeels ) verdwenen.
Het vervoer van tropisch hardhout en boomstammen is sterk gereduceerd, ook i.v.m. milieu overwegingen. Een goede zaak overigens. Op de te laden locaties bij de raffinaderijen wordt vandaag de dag al het materiaal ter plekke gesorteerd en ‘kort’ gebrand en dit wordt nu afgevoerd in zgn. afzet containers bakken. Neven activiteiten waren het ferry vervoer en ( toen nog op kleine schaal ) staalvervoer.

De eerste samenwerking met Van Bockel Transport

Doordat veel van het oorspronkelijke werk wegviel zijn zij zich in de loop van de tijd steeds meer gaan concentreren op het vervoeren van staal. Dit vond mede zijn beslag doordat onze auto ’s steeds meer door Collega Van Bockel Transport ingehuurd werden voor het rijden van staal route ’s, vervoer op Duitsland en het vervoer van containers met staal.
Toen zij in 1993 het bedrijf aan ons overdeden zijn wij daar mee verder gegaan.

 

Overnamen De Keijzer Transport

Toen wij in 1993 het bedrijf van onze ouders voortzetten hebben wij de concentratie op het vervoeren van staal en aluminium voortgezet. Dit betreft distributie door geheel Nederland, vervoer naar en vanuit het Ruhrgebied en het vervoeren zeecontainers met staal en aluminium.

Overnamen Van Bockel Transport

Reeds na enkele jaren was Van Bockel Transport onze grootste opdrachtgever geworden. Per 01 januari 1999 hebben wij op verzoek van de directie van Schmolz+Bickenbach B.V. collega Van Bockel Transport van hen overgenomen.
Door de overname beheersen we vele facetten van vervoer. Onze specialisatie in staalvervoer geniet alom bekendheid. Andere specialisaties zijn het vervoer van natuursteen, bouwmaterialen, ADR stukgoed, ADR tankcontainers en container vervoer.

Wagenpark

Het moderne wagenpark is ingericht op die specialisatie. Tautliners met schuifdak, city opleggers, coil opleggers, open opleggers en bakwagens, waarvan een aantal voorzien van
eigen laad- en losmogelijkheid, hebben in de loop van de jaren het vakmanschap van De Keijzer/Van Bockel Transport bekendheid gegeven.
Onze ruime opslagcapaciteit stelt ons in staat alle mogelijke goederen op te slaan en eventueel op afroep te vervoeren. Een uitgekiend voorraadbeheersysteem biedt de opdrachtgever vele mogelijkheden, terwijl het fungeren als distributiepunt een duidelijke bijdrage levert aan het door ons geboden totaal pakket aan transport en op- en overslagfaciliteiten.

Van Bockel en De Keijzer transport nu

Modern materiaal, waarvan 5 en 10 tons halkranen, containerbrug en heftrucks deel uitmaken,
zorgt bovendien voor optimale op- en overslag mogelijkheden. Afhandeling van douane documenten – zowel import als export -, planning en administratie
bevinden zich bij ons in goede handen..
Elke opdracht, groot of klein, wordt met de meeste zorg uitgevoerd..
Het behoeft dan ook geen verder betoog dat bij De Keijzer/Van Bockel Transport continu geïnvesteerd wordt om te kunnen blijven voldoen aan de kwaliteits- en veiligheids eisen van onze opdrachtgevers, zowel wat betreft ons materieel alsmede onze medewerkers.