• Betrouwbaar

  87 jaar ervaring

  Persoonlijke benadering

  Flexibel

 • Betrouwbaar

  87 jaar ervaring

  Persoonlijke benadering

  Flexibel

Over ons

Van Bockel Transport B.V. is een nationaal en internationaal transportbedrijf, gevestigd in Zwijndrecht, onder ´de rook´ van Rotterdam, één van de grootste havens ter wereld. Uw centrale distributiepunt van alle mogelijke industriële producten. Van Bockel Transport B.V. is in 1932 opgericht door Dhr. Jan van Bockel. Men vervoerde toen veel stukgoed alsmede groenten en fruit naar het Ruhr gebied en laadde dan vaak staal terug in Neuss bij Schmolz+Bickenbach GmbH. ( Schmolz+Bickenbach GmbH is een voorraad houdende handelsfirma van gelegeerd en ongelegeerd contructiestaal, roestvaststtal, aluminium, gereedschapsstaal en overige walsproducten in handelskwaliteiten. )

De overname

Bij de Nederlandse vestiging, Schmolz+Bickenbach B.V. had men ook eigen auto ’s om staal weg te brengen en retour te laden, ook in Duitsland. Daar deze vestiging slecht een vergunning had voor eigen vervoer was het een probleem om opvracht richting het Ruhrgebied te realiseren.
Daarom heeft Schmolz+Bickenbach B.V. in 1954 Van Bockel Transport B.V. overgenomen, zodat men een vergunning had beroepsgoederenvervoer over de weg. Hierdoor was het een stuk gemakkelijker om lading te vinden richting het Ruhrgebied teneinde daar de zending staal naar Nederland te halen voor verdere distributie aldaar.

Onze specialiteiten

Andere specialiteiten van Van Bockel Transport waren het vervoer van natuursteen, vuurvaste materialen en kroonkurken, waarvan die van Heineken en Bavaria het bekenst waren . . . Na 45 jaar trouwe dienst bij Schmolz+Bickenbach B.V. is Van Bockel Transport per 01 januari 1999 overgenomen door De Keijzer Transport.
Dit op verzoek van de directie van Schmolz+Bickenbach, zodat deze zich meer kon
concentreren op de staalhandel en minder omkijken had naar het transport daarvan.
Op verzoek van vooral onze Duitse Opdrachtgevers handelen wij nog steeds onder de naam
Van Bockel Transport, al staat inmiddels op al onze vrachtauto ‘s – ook vanwege de NIWO vergunning, de naam De Keijzer Transport.

Onze specialiteiten in het kort

– distributie van staal/aluminium zowel in Nederland als in het Ruhr gebied.
( evt. door auto ’s met eigen los- en laadmogelijkheid )
– ADR Stukgoed en tankcontainer vervoer
– Container transport
– Vervoer van bouwmaterialen
– Coilvervoer
– Geconditioneerd vervoer
– Op- en overslag mogelijkheden alsmede orderpicking en voorraadbeheer